23948sdkhjf

Han är ny vd för Stena Bygg

Anders Erlandsson är Stena Byggs nya vd och kommer att leda verksamheten för nyproduktion av hyresrätter, bostadsrätter, samhällsfastigheter och kontor.

– Att bli vd för Stena Bygg är ett mycket spännande och hedrande uppdrag. Jag ser fram emot att ansluta till Stena Fastigheter och det känns inspirerande att verka i ett företag som är långsiktigt, innovativt och som har ett ambitiöst hållbarhetsarbete, säger Anders Erlandsson.

Närmast kommer Anders Erlandsson från rollen som vice vd med ansvar för projektutvecklingen inom Skanska Sverige, där han sedan 1996 har arbetat i olika roller inom Skanska-koncernen, bland annat som regionchef för byggverksamheten i Göteborg. Anders har en lång och bred erfarenhet inom bygg- och fastighetsutveckling och haft en betydande roll i att driva hållbarhetsfrågorna inom byggbranschen.

Anders tillträder sin nya roll den 1 januari 2024 och kommer ingå i Stena Fastigheters koncernledningsgrupp.

– Med flera stora och komplexa stadsutvecklingsprojekt de kommande åren så som Masthuggskajen, de Gamla Kullagerfabrikerna, Fisksätras omvandling och färdigställandet av VEGA i Haninge kommer Anders tunga erfarenhet tillföra kompetens för att genomföra framgångsrika projekt i en tuff marknad. Anders har därutöver ett starkt driv och värdefull kompetens inom hållbarhet, säkerhet och projektstyrning som blir en integrerad del av alla verksamheter framöver, säger Cecilia Fasth vd och koncernchef för Stena Fastigheter.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.144