23948sdkhjf

NCC vinner byggorder värd 450 miljoner kronor

Återbruk av tegel och klimatförbättrad betong kan komma att användas när NCC på uppdrag av Birger Bostad ska bygga 285 lägenheter i stadskvarteren Haga Norra i Arenastaden, Solna. Affären är en totalentreprenad i samverkan och har ett ordervärde på cirka 450 miljoner kronor.

Haga Norra är en växande stadsdel i norra Stockholm och Kvarter 5 är nästa steg i utvecklingen av området.

NCC får nu i uppdrag av Birger Bostad, en del av Fabege, att bygga 210 bostadsrättslägenheter och 75 hyresrättslägenheter. Dessa är fördelade i ett sammanhängande kvarter med gemensam innergård och underliggande garage.

Lägenheterna kommer att miljömärkas enligt Svanen och får låg energianvändning, vilket bidrar till låga drifts- och underhållskostnader.

– Vi har haft flertalet samarbeten med Fabege de senaste åren och vi ser nu fram emot det första bostadsprojektet genom Birger Bostad. Under projekteringsfasen har vi arbetat med projektets klimatpåverkan genom att se över möjligheten att återbruka tegel och använda klimatförbättrad betong. Dessutom kommer lägenheterna att Svanenmärkas, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sverige.

Byggstart sker under första kvartalet 2024 och planeras pågå fram till slutet av 2026. Uppdraget om cirka 450 MSEK orderregistreras i fjärde kvartalet 2023 i affärsområde NCC Building Sweden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094