23948sdkhjf

Zuckerberg bygger hemlig bostad med bunker och 30 badrum

I största hemlighet bygger Facebook-grundaren Mark Zuckerberg en domedagsbostad på Hawaii. Komplexet kommer att ha 30 sovrum och en över 400 kvadratmeter stor bunker i källaren.

Det är tidningen Wired som i en artikel granskar detta bygge, som enligt beskrivningen påminner om ett postapokalyptiskt fort med en bunker, egen trädgård och vattenförsörjning.

Wired har fått tillgång till dokument som visar detaljer kring bygget. Enligt dessa dokument består komplexet av över 12 byggnader med sammanlagt 30 sovrum och lika många badrum.

5 300 kvadratmeter

Byggnaderna är uppförda runt två palats som totalt täcker en yta på 5 300 kvadratmeter.

Dessutom är de två palatsen förbundna med en underjordisk gång, där den 460 kvadratmeter stora bunkern är ansluten. Bunkern kommer enligt Wired att vara fullt utrustad med bland annat vardagsrum och kommer att ha en sprängsäker ståldörr med betong i mitten.

Självklart kommer det även att finnas en tennisbana, bastu och ett gym.

Fight Club

Amerikanska medier rapporterar att Zuckerberg sedan 2014 har köpt mark som totalt täcker en yta på fem kvadratkilometer.

Markens värde uppskattas till 1,1 miljarder kronor, medan själva bygget beräknas kosta 680 miljoner kronor, vilket Wired menar är sannolikt en underskattning.

Byggprojektet är föremål för sekretess, och flera anställda har rapporterats fått sparken för att ha tagit bilder och delat dem på sociala medier.

En anställd jämför för Wired arbetet med en Brad Pitt-film från 1999.

– Det är som Fight Club. Vi pratar inte om Fight Club, säger han till Wired.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078