23948sdkhjf

NCC bygger Bjurholms nya multifunktionella byggnad

I Bjurholms kommun pågår planeringen för en byggnad kallad Diamanten. Denna byggnad är tänkt att husera en kombinerad verksamhet för både äldrevård och förskola.

Diamanten kommer att fungera som ett vård- och omsorgsboende med 40 rum och en förskola med kapacitet för 90 barn. Därutöver planeras ett produktionskök och en skolmatsal som kan ta emot upp till 150 gäster.

­– Diamanten blir navet i en stimulerande och utvecklande förskola och äldreomsorg där verksamheterna berikas av varandras närhet och ger möjlighet till spännande möten och utveckling. Vi är glada över att ha NCC med oss i ett tidigt skede i detta projekt för bästa resultat av planering, projektering och drift, säger Christina Lidström, kommunstyrelsens ordförande, Bjurholms kommun.

NCC uppger att Diamanten ska vara en byggnad med spännande arkitektur och anpassad till en intensiv verksamhet med flexibla lokaler. För att framtidssäkra byggnaderna har kraven på miljö- och energiprestanda varit höga och byggnaderna projekteras och byggs enligt Miljöbyggnad Guld för energianvändningen och Silver för övriga delar. 

Stommen kommer delvis att byggas i trä samt med klimatförbättrad betong. Diamanten kommer förses med teknisk utrustning för att möta framtidens behov inom äldrevården men också med IT-verktyg inom förskolan för deras framtida behov.

­– Det känns kul att få vara med när kommunen samordnar och moderniserar sin verksamhet för att nå synergier, god arbetsmiljö och ekonomi. Tanken är att Diamanten ska erbjuda en spännande och attraktiv boende-, skol- och arbetsmiljö med bra och ändamålsenliga lokaler som gör det möjligt för utveckling och samordning av arbetssätt och driftsformer, säger Daniel Ödling, avdelningschef för NCC Building Sweden i Norrland.

Affärens ordervärde på cirka 200 miljoner svenska kronor orderregistreras i affärsområde NCC Building Sweden under fjärde kvartalet 2023. Byggstart planeras i mars 2024 och beräknas vara klart i slutet av 2025.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093