23948sdkhjf

Poseidons vd får sparken efter visselblåsarrapport

Lena Molund Tunborn får lämna posten som vd för Poseidon med omedelbar verkan. Detta efter en visselblåsarrapport som visar på jäv och åsidosatta upphandlingsregler.

I visselblåsarrapport framgår bland annat att Lena Molund Tunborn har rundat upphandlingsregler för att anlita en ledarskapskonsult som hon hade en personlig relation till, något som Expressen avslöjade i december.

– Visselblåsarrapporten visar på problem med jäv och åsidosatta upphandlingsregler över flera års tid, säger Salam Kaskas (S), ordförande i Bostads AB Poseidon i ett pressmeddelande.

Enligt rapporten ska det också ha funnit en utbredd tystnadskultur, allvarliga arbetsmiljöproblem och dålig kontroll på ekonomin.

Lena Molund Tunborn började som vd på Poseidon 2018, men efter ett möte på måndagen beslutade alltså styrelsen att det krävdes en förändring i ledarskapet.

– Poseidon är ett allmännyttigt bolag som ägs av göteborgarna och finns till för göteborgarna. Våra ägare och hyresgäster måste kunna lita på att varje hyreskrona hanteras på ett effektivt, opartiskt och transparent sätt, säger Salam Kaskas.

Poseidon är ett av Sveriges största kommunala bostadsbolag med ett bestånd på omkring 28 000 lägenheter.

Tillförordnad vd blir Terje Johansson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078