23948sdkhjf

OBOS byggstartar 60 nya lägenheter i Täby

Trots en svag bostadsmarknad beslutar sig bostadsutvecklaren för att byggstarta lägenheterna i februari. "För OBOS är det prioriterat att satsa på bostäder till medlemmar i alla konjunkturer", säger Sofia Ljungdahl, VD OBOS Nya Hem i ett pressmeddelande.

Brf Roslagsporten med 60 nya lägenheter intill Roslags-Näsby station i Täby är en del av ett större utvecklingsområde längs med Roslagsbanan. Att lägenheterna skulle byggas stod klart sedan tidigare, men nu kommer OBOS alltså med beskedet att man byggstartar – trots den tuffa marknaden.

– För OBOS är det prioriterat att satsa på bostäder till medlemmar i alla konjunkturer. Många oroar sig för att bostadspriserna kommer att öka mycket när det förväntas starta så få projekt under de närmaste åren. Detta är vårt sätt att motverka det och samtidigt bidra till att behålla kompetensen i branschen, säger Sofia Ljungdahl, VD OBOS Nya Hem.

Lägenheterna som varierar från ettor till sexrumslägenheter kommer vara Svanenmärkta och i linje med hela utvecklingsområdet kommer det vara fokus på hållbarhet. Bland annat får samtliga byggnader solpaneler och sedumtak.

Några av lägenheterna byggs också med uthyrningsdel, något som ska möjliggöra generationsboende.

– En ung vuxen kan bo kvar längre i väntan på egen bostad och så kan man hyra ut en del av lägenheten. Det är en riktigt fin möjlighet att kunna krympa och utöka familjen med lägenheten över tid, säger Sofia Ljungdahl

Det första spadtaget tas den 21 februari och inflyttning förväntas kunna ske hösten 2025.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078