23948sdkhjf

Efter hissolyckan – underentreprenör i konkurs

Två av de män som omkom i bygghissolyckan i Sundbyberg var anställda hos underentreprenören Rosell Prefab. Nu har firman försatts i konkurs, rapporterar Byggnadsarbetaren.

Ett av företagen på listan över veckans konkurser under vecka två är Rosell Prefab. 

Företaget, som är specialiserade inom prefabricerade byggnationer inom betong och stål, var underentreprenörer på bygget i Ursvik där fem personer omkom i den tragiska bygghissolycka i december. 

Byggnadsarbetaren rapporterar att företaget hade ett tiotal av sina anställda på bygget och två av dem befann sig ombord på bygghissen som störtade till marken.

Firman förlorade två av sina medarbetare och krisstöd sattes in för de övriga anställda, som inte kunnat återgå till arbetsplatsen efter olyckan.

– Det blev en yrkesarbetare och en arbetsledare som kände att det funkade. De andra kände att det var för jobbigt. Jag förstår det. Det räcker att man ser bygget så är det tungt, säger Henrik Spinnars delägare och produktionschef på Rosell Prefab AB till Byggnadsarbetaren.

Arbetet och därmed intäkterna har stannat upp och således tog firmans pengar slut. Den 11 januari begärdes Rosell Prefab i konkurs.

– Det blev tyvärr en dubbelsmäll för oss. Så här jävla illa kan det gå. Man känner ju med alla grabbar efter olyckan men mitt upp i allt blir de arbetslösa också, säger Henrik Spinnars till tidningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095