23948sdkhjf

Bendiros storsatsning: Bygger helt ny anläggning

Bendiro Profile Tech, som tillverkar rullformade metallprofiler, påbörjar nu byggnationen av helt nya lokaler i Falkenberg, för att tillgodose marknadens behov. Den 13 800 kvadratmeter stora anläggningen kommer även inkludera en solcellsanläggning som ska förse bolaget med cirka två tredjedelar av elenergin.

Rasmus Särnblad, vd för Bendiro, berättar att företaget ser en större efterfrågan på rullformade profiler.

– Det är en väldigt effektiv produktionsmetod med många fördelar. Våra kunder finns i ett brett spektra av branscher, men med det gemensamt att man vill kunna tillverka profiler med hög repeternoggrannhet och möjligheter till integrerade operationer på ett effektivt, ekonomiskt och hållbart sätt.

För att tillgodose den ökade efterfrågan gjordes en del stora investeringar. Bland annat satsade Bendiro på ökad automation, bättre arbetsmiljö och medarbetarutbildningar.

– Mycket har kunnat genomföras i befintliga lokaler, men nu har vi kommit till den punkt att vi behöver större och mer ändamålsenliga lokaler helt skräddarsydda efter den verksamhet vi bedriver och de krav vi och våra kunder ställer både på kort och lång sikt, sägen vd:n i en kommentar.

Av de nära 14 000 kvadratmetrarna kommer 10 700 kvadratmeter att avsättas för produktion medan resterande blir lager, kontor, matsal, omklädningsrum med mera. Att bygga en klimatsmart anläggning har varit ett medvetet val.

I de nya lokalerna har det också satsats på bättre logistiklösningar och andra tilläggsoperationer som efterfrågats av kunder. Särnbland berättar att de tagit fram ett koncept de valt att kalla för "Bendiro Complete" som inkluderar ett bredare åtagande.

– Genom större och mer funktionsenliga lokaler kommer vi nu att kunna erbjuda ännu bättre helhetslösningar, inte minst inom logistik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109