23948sdkhjf

De monterar ny hiss i Ursvik efter dödsolyckan

Andersson Company har anlitat Cramo för att montera en ny hiss på bygget av Ursviks torn i Sundbyberg. Bygghissen ska ersätta den som rasade i olyckan i december, där fem byggnadsarbetare omkom.

Maskinuthyrningsföretaget Cramo skriver i ett pressmeddelande att de fått uppdraget att montera en ny hiss vid det olycksdrabbade bygget i Sundbyberg.

– Efter den tragiska olyckan har vi valt att anlita en ny hissleverantör och skärpa kontrollerna av monteringen ytterligare, utöver gällande bestämmelser. Till skillnad från tidigare kommer en oberoende besiktning göras av varje ny höjning av hissen, i takt med att bygget fortskrider uppåt. Jag har stort förtroende för att Cramo kommer att montera en helt säker hiss, kommenterar Patrik Toresäter, vd på Andersson Company, i pressmeddelandet.

Den nya bygghissen är av samma fabrikat som den tidigare, Alimak. Monteringen av hissen påbörjas fredagen den 26 januari och hissen beräknas vara klar för användning den 5 februari.

– Nästan allt vi gör innehåller riskmoment, vilket ställer stora krav på vårt säkerhetsarbete. Just det här uppdraget känns extra ansvarsfullt, eftersom det är naturligt att många på arbetsplatsen kan känna sig oroliga. Vi kommer göra vårt yttersta för att alla som använder den nya hissen ska kunna känna sig helt trygga, säger Samuel Alteborg, vd på Cramo.

I informationen från Cramo framgår också att besiktningen av hissen vid Ursviks Torn görs av Dekra. De skriver att utöver vad som är brukligt kommer en oberoende besiktning också göras vid varje ny höjning av hissen, i takt med att bygget fortskrider uppåt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078