23948sdkhjf

Byggbranschens Säkerhetspark tar bort årsavgift

På Säkerhetsparken genomförs utbildningar för företag och organisationer inom byggbranschen. Nu tar man bort den obligatoriska årsavgiften för att ta del av utbildningar.

Sedan den 1 juli 2023 är Säkerhetsparken en del av Byggföretagen. I den 15 000 kvadratmeter stora säkerhetsparken erbjuder man praktiska utbildningar inom bland annat fallskydd, brandfarliga arbeten och i händelse av olycka.

Fram tills nu har det krävts en årsavgift för att ta del av utbildningarna, men nu slopas den alltså.

– Vi vill göra det lättare för alla som verkar i och kring bygg- och anläggningsbranschen att ta del av våra utbildningar. I en tid av lågkonjuktur, då många företag har det tufft ekonomiskt, vill vi sänka trösklarna för kompetensutveckling som är livsnödvändig, säger Björne Karlsson verksamhetsledare i Byggbranschens säkerhetspark i ett pressmeddelande.

Varje år utbildas tusentals skolelever och medarbetare i säkerhets. Nu hoppas de att beslutet ska få ännu fler att gå utbildningarna.

– Fler måste få kunskap om hur man kan arbeta för en säkrare arbetsplats i harmoni, hur man kan skapa en samsyn genom hela projektet med mål att gemensamt förhindra olyckor och tillbud, säger Björne Karlsson.

Föreningen bildades våren 2019 och var ett initiativ taget av Byggföretagen och branschens aktörer. Säkerhetsparken invigdes senare samma år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062