23948sdkhjf

Demonstration för ökat byggande

På tisdagseftermiddagen demonstrerar byggnadsarbetare mot den passivitet som de anser att regeringen har visat inför byggkrisen. Nästan 18 000 personer har skrivit under namninsamlingen.

Enligt Boverket behöver det byggas drygt 67 000 nya bostäder årligen fram till 2030. Men den senaste prognosen från myndigheten visar att endast 19 500 bostäder kommer påbörjas.

Det har fått Byggnads att agera genom att starta en namninsamling som i skrivande stund har knappt 18 000 underskrifter. På tisdagseftermiddag avslutas aktionen i en demonstration på Sergels torg i Stockholm.

– Regeringen måste inse allvaret och ta ansvar för landets bostadsförsörjning och för vår byggindustri. En långvarig kris i byggbranschen kommer få stora konsekvenser för hela samhället och riskerar även att spridas till andra branscher, säger Johan Lindholm, Byggnads förbundsordförande.

Bland talarna finns Byggnads ordförande Johan Lindholm och GS-fackets ordförande Per-Olof Sjöö, samt engagerade byggnads- och industriarbetare. Bostadsminister Andreas Carlson (KD) kommer vara på plats för att ta emot namninsamlingen.

Demonstrationen börjar klockan fem.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079