23948sdkhjf

Göteborgshotell nominerat i internationell arkitekturtävling

Kineum i Göteborg är nominerat i en av världens största arkitekturtävlingar, ArchDailys ”Building of The Year 2024”.

Reflex Arkitekter står bakom designen av byggnaden Kineum. Höghuset som som består av 27 våningar rymmer hotellet Jacy'z Hotel & Resort, men också kontor och konferensanläggning. Byggnaden erbjuder en kombination av utrymmen som främjar intressanta möten och avkopplande tillflyktsorter, skriver ArchDaily i presentationen.

– Jacy’z arkitektur sticker ut med sin unikt vågade exteriör och form, skapad av arkitektkontoret Reflex i nära samarbete med ESS Group. Att bli internationellt uppmärksammade för den här destinationens arkitektur gör oss väldigt stolta naturligtvis. Reflex Arkitekter hade i hela processen ett synsätt som vi älskade, att göra något annorlunda och nytt men också att blicka utanför Sverige och Göteborg, säger Jonas Stenberg, vd och grundare ESS Group.

Marco Folke Testa, arkitekt och vd på Reflex Arkitekter, säger att det är extra roligt att tävlingen i demokratisk anda låter sajtens läsare rösta fram vinnaren.

– Att uppmärksammas av en så framstående plattform inom arkitekturbranschen vore inte bara en bekräftelse på vår kreativitet och innovation, utan också ett bevis på att våra gemensamma ansträngningar och visioner uppskattas internationellt.

Den 14 februari meddelas finalisterna i tävlingen och den 22 februari koras vinnarna efter omröstning bland ArchDailys läsare.

I november 2022 invigdes Kineum, entreprenör var NCC.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078