23948sdkhjf

Veidekke hade ett positivt 2023

Många byggbolag hade ett tungt 2023 men Veidekkes årsredovisning visar på såväl en högre omsättning som ett förbättrat resultat jämfört med föregående år.

Veidekkes resultat före skatt i fjärde kvartalet 2023 var 603 miljoner norska kronor. Föregående år var resultatet visserligen 622 miljoner, men då ingick även en försäljning av en industritomt för 130 miljoner.

För hela året var resultatet 1 444 miljoner norska kronor, en ökning med 16 procent.

– Veidekke hade ett solitt fjärde kvartal och ökade både i omsättning, resultat och marginaler i den underliggande driften, säger koncernchefen Jimmy Bengtsson, i ett pressmeddelande.

Omsättning 2023 låg på 43,1 miljarder norska kronor, även det en ökning från föregående år med cirka 4,5 miljarder. Den ökade i företags avdelningar Infrastruktur Sverige, Infrastruktur Norge och Bygg Norge, men minskade i övriga verksamhetsområden. Branschen ser ut att ha tuffa år framför sig men Veidekke ser stora möjligheter att fortsätta utvecklas.

– Många av dessa möjligheter kommer att ligga i det gröna skiftet. I hela Skandinavien har Veidekke pågående projekt som visar hur vi genom samarbete minskar både utsläppen av växthusgaser och byggkostnaderna genom att tänka i nya banor, säger Jimmy Bengtsson.

Styrelsen föreslår en utdelning på 7,90 norska kronor per aktie för räkenskapsåret 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109