23948sdkhjf

Peab vinner pris för jämställdhetskampanj

Kampanjen Byggåret skulle locka fler kvinnor till branschen. Nu får Peab pris för en lyckad kommunikation som ger verklig effekt.

Kampanjen gick ut på att rekrytera kvinnor för ett betalt "prova på-år" i byggbranschen utan att det ställdes några krav på förkunskaper. Över 2 000 ansökningar kom in och den effekten gör att Peab nu belönas i kommunikationstävlingen 100 Wattaren 2023.

– Bara att vara nominerad i 100-wattaren är stort. Det här är ett viktigt erkännande för alla oss som jobbar för att öka jämställdheten i vår bransch. Ingen kan någonsin hävda att tjejers intresse för byggbranschen är lågt, tvärtom, säger Maria Wilund, PR-chef på Peab i ett pressmeddelande.

Man tog hem förstaplatsen i kategorin Emplyer Branding och rekrytering, samt en bronspeng i kategorin Samhälle och opinion. På 17 olika orter i Sverige har programmet funnits och för att nå ut med kampanjen tog man fram filmer tillsammans med Gullers Grupp.

–Det här var ett lika svårt som roligt uppdrag att jobba med. Att lösa jämställdhetsfrågan är ingen uppgift som låter sig lösas enbart med reklam. Det är också därför som vi är extra stolta över att vi tillsammans med Peab tog fram idén med Byggåret, som är själva kärnan. Vi tror att Byggåret långsiktigt har potentialen att bidra till en faktisk förändring, säger Gustaf Sehlstedt, kundansvarig på Gullers Grupp.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078