23948sdkhjf

Byggföretagen ska träffa statsministern

Idag tisdag träffar Byggföretagen regeringen för att diskutera arbetsplatsolyckor. Organisationen menar att det inte räcker branschåtgärder för att komma åt oseriösa aktörer."Det behövs också lagar och regler som klämmer åt företagen med fusk som affärsidé, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd för Byggföretagen.

Byggföretagen träffar idag statsminister Ulf Kristersson (M), arbetsmarknadsminister Johan Pehrson (L) och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg. Anledningen till mötet är att lyfta säkerhetsfrågor på byggarbetsplatser. Något som har blivit extra angeläget med tanke på den senaste tidens olyckor.

– Vi kommer lyfta behovet av en säkerhetskultur på varje arbetsplats. Säkerhet är ett helhetsansvar – arbetsmarknadens parters, entreprenörens och individens, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd för Byggföretagen i ett pressmeddelande.

Byggföretagen menar att det krävs mer än åtgärder inom branschen för att få bort de oseriösa aktörer som tummar på säkerheten.

-Det behövs också lagar och regler som klämmer åt företagen med fusk som affärsidé, säger hon.

Man vill bland annat öka kontrollen av både företag och personer. Det enda sättet de ser att det skulle kunna göras på ett effektfullt sätt är genom att öka myndigheternas möjligheta att dela information och att integrera det i ID06-systemet.

Man ser också att ansvaret behöver öka i alla led i byggprocessen.

- Ytterst är det var och en av oss, på alla nivåer, som måste se till att uppsatta riktlinjer och regler följs. Vi måste bry oss om varandra, säger Catharina Elmsäter-Svärd.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126