23948sdkhjf

Oscar Properties begärs i konkurs

Efter att inte ha betalat en miljonskuld begärs Oscar Properties i konkurs. Samtidigt skriver kronofogden i en rapport att företaget saknar utmätbara tillgångar.

Så sent som ett par veckor sedan tvingades Oscar Properties sälja av ungefär hälften av sitt fastighetsbestånd. Nu rapporterar Expressen att bolaget begärs i konkurs efter att inte ha kunnat betala av en skuld.

– Vi har det knackigt som alla i branschen med tanke på räntehöjningar och annat. Vi har det tufft, men kämpar på så gått det går, säger styrelseordförande Peter Norman.

Han vill inte kommentera konkurshotet och den aktuella skulden utan hänvisar till företagets vd Carl Janglin.

Det är fastighetsbolaget DSAM Sverige som har begärt Oscar Properties i konkurs och vd:n Daniel Özboyaci säger att att man bara har följt gällande regelverk.

– Det gäller en fastighetsaffär där Oscar Properties backade ur, de fullföljde inte affärer. Det är egentligen pengar som ska gå till mäklarna för affären som inte blev av. Vi vet inte än om de har pengar eller inte, säger han.

Men enligt Expressens uppgifter saknas det utmätbara tillgångar. I en utredningsrapport från Kronofogden daterad den 16 januari skriver handläggaren att ”gäldenären saknar kända utmätningsbara tillgångar för täckande av skulden”.

Bolagets aktie föll omkring 30 procent på börsen när nyheten kom. Nu har man tagit in konkursförvaltaren och rekonstruktören Lars Söderqvist för att ta fram en betalningsplan för skulderna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078