23948sdkhjf

Våldsam brand på miljardbygget – en person saknas

En våldsam brand har utbrutit på NCC:s bygge av det nya badhuset Oceana i centrala Göteborg. 22 personer bedöms som lindrigt skadade och en person saknas fortfarande.

Mölndalsvägen som löper längs med Lisebergsområdet i centrala Göteborg har stängts av är helt efter att en brand utbröt på bygget av Liseberg Oceana Vattenvärld på måndagen. Byggnader i anslutning till platsen är utrymda, bland annat Hotell Kuriosa.

Enligt Liseberg  startade branden på den utsidan av den södra delen av byggnaden för att sedan sprida sig till simbassängen.

Polisen har inlett en så kallad särskild händelse och händelsen hanteras just nu som en arbetsplatsolycka. Man skriver också att det är totalt 22 personer som har uppsökt vård som en följd av branden, men skadorna ska enligt uppgift vara lindriga.

Under kvällen på måndagen upprättades en anmälan om att en person är försvunnen i samband med branden.

- Vi är djupt bestörta över den förödande händelse som inträffat på Oceana Vattenvärld. Vår främsta uppgift nu är att bistå polisen i sökandet efter den saknade personen och att stötta anhöriga och drabbade, säger Lisebergs vd Andreas Andersen i ett pressmeddelande.

Det nästan färdiga projektet har drivits av NCC.

– Branden har inte börjat av sig själv utan i samband med ett arbetsmoment. Mer än så kan vi inte säga i nuläget. NCC är i slutskedet av arbetet med bygget men fortsatt ansvariga. Den har alltså inte överlämnats till Liseberg ännu. Alla våra byggprojekt är försäkrade under byggtiden, säger NCC:s presschef Amelie Winberg till Dagens Nyheter.

Liseberg Oceana Vattenvärld har kostat 1,2 miljarder att bygga och skulle invigas till sommaren.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093