23948sdkhjf

Fasader som definierar framtidens arkitektur

På C2 Elements, med mer än 20 års erfarenhet av att leverera skärmtegel för fasadlösningar, har man bland annat levererat de gröna tegelfasaderna till Tile House i Stockholm, som är en fyr i den dynamiska stadsdelen Vasastan.

Fasader på byggnader måste stå emot klimatet och samtidigt inspirera de boende i husen. På C2 Elements lägger man vikt vid hög kvalitet i fasadlösningarna, som finns tillgängliga i alla tänkbara färger.

"Vi bygger med material som kan hålla i många år och dominera framtida stadsdelar och arkitektur. Vi arbetar med fasadmaterial som består av vatten och lera tillsatt eld – precis som man har gjort i byggandet i tusentals år," berättar Jakob Thomsen, ägare av C2 Elements, som nyligen anställt en medarbetare i Sverige för att bli mer lokalt förankrad på den svenska marknaden.

Tegel är ett hållbart val

Fotos: C2 Elements

C2 Elements har genomfört en oberoende analys som visar att skärmteglen har en livslängd på 125 år - en siffra som kan dubbleras om teglen förblir intakta. C2 Elements levererar lösningar som hängs upp eller skruvas fast, vilket ytterligare stärker hållbarheten eftersom teglen kan återanvändas om en fasad behöver bytas ut.

Ett av de framstående byggen som C2 Elements har levererat fasad till är Tile House i Stockholm. Hållbarhet har varit ett av nyckelorden i byggandet av den ikoniska byggnaden vars gröna fasad i keramiska glaserade tegel och bronsfönsterdetaljer formar framtidens nytänkande byggande i Vasastan. Fasaden med sitt stora ljusinsläpp ger ett djup till byggnaden. Högst upp - över penthouse-lägenheterna - finns en gemensam takterrass med utsikt över Stockholms tak. 

Den gröna innergården är inspirerad av The High Line i New York med gräsmatta och områden för att odla både grönsaker och det sociala livet.

Tre färger tegel i Halmstad

Ett annat markant bygge som C2 Elements har levererat fasader till är Biskopen i Halmstad, som har fått UV-beständigt skärmtegel i tre olika nyanser som passar väl ihop med cederträfasaden. Rustikotta Classic, som har använts, är 100% återvinningsbar och ändrar inte form eller färg även över många hundra år.

Foto: C2 Elements

Tegel från C2 Elements uppfyller 25 av 28 relevanta principer helt eller delvis enligt DS/ISO 20887:2020 Hållbarhet vid bygg- och anläggningsarbeten – Design för demontering och anpassning.

"Vi gör mycket för att kunna erbjuda något extra. Arkitekterna för pennan, ritar upp önskemålen, och sedan formar vi leran. Vi kan skapa nästan alla de önskemål som arkitekterna har - och i de önskade färgerna," förklarar Jakob Thomsen och tillägger:

"Färgerna får ett helt särskilt djup och ett spel när leran glaseras, vilket är svårt att återskapa i andra material."

Där C2 Elements under många år enbart har levererat skräddarsydda skärmtegel, är Rustikotta Classic den första satsningen på en lagervara.

Läs mer på https://www.c2elements.se/

Om C2 Elements

C2 Elements har cirka 20 års erfarenhet av att leverera fasadlösningar och ligger i framkant när det gäller att utveckla nya lösningar på marknaden.

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063