23948sdkhjf

Nio byggaktörer får markreservation i område med höga klimatkrav

Nio aktörer har fått markreservation i ett av Malmös största utbyggnadsområden med stort klimatfokus.

ALFA Limhamn, ByggVesta, INKLD Projektutveckling Theta, JM , Magnolia Projektbolag, Riksbyggen, Skanska Projektutveckling Sverige, Sundprojekt Bostads och Volito Fastigheter är de som blivit tilldelade markreservationerna i området öster om Hyllievångsparken i Malmö.

I markanvisningen har kommunen efterfrågat förslag med ett stort fokus på klimatomställningen och att bebyggelsen ska ha en god gestaltning. Det ställdes även krav på ett maximalt koldioxidutsläpp varpå byggaktörerna har fått ta fram en klimatkalkyl som ska följas upp under hela projektets livstid.

– Det har varit ett mycket stort intresse från marknaden och vi har fått in väldigt många intressanta förslag både när det gäller klimatfrågan och den arkitektoniska kvaliteten. Det finns även en bra bredd bland byggaktörerna vilket bådar gott inför det framtida arbetet, kommenterar Camille P Cederberg från Malmö stad som varit ansvarig för markanvisningen.

Området omfattas i sin helhet av fyra bostadskvarter, två kon­torsbyggrätter, en förskola, en mobilitets- och parkeringsanläggning, allmänna gator och ett nytt torg.

Om Hyllie

Hyllie är ett av Malmös största utbyggnadsområden. I ett växande Malmö spelar Hyllie en avgörande roll för såväl bostadsproduktion som för etablerande av nya kontorsarbetsplatser. Hyllie som stadsdel är ung. Först på plats var Malmö Arena som stod klar i november 2008 och de första bostäderna var klara för inflyttning 2013. I början av 2024 beräknas cirka 8000 personer bo i Hyllie och stadsdelen har cirka 11 000 arbetsplatser. När Hyllie planeras vara fullt utbyggt om 15–20 år kommer det att finnas cirka 12 000 bostäder, med omkring 25 000 invånare och uppemot 15 000 arbetsplatser.

Källa: Malmö stad

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095