23948sdkhjf

Midsummer blir Svenska kyrkans solcellsleverantör

Solenergiföretaget Midsummer blir ramavtalsleverantör av solceller till Svenska kyrkan – en av landets största fastighetsägare.

Svenska kyrkan har totalt nästan 20 000 byggnader. Trots att många av byggnaderna är skyddade genom kulturmiljölagen, vilket försvårar möjligheten att installera solcellspaneler, så är en majoritet av byggnaderna av annan typ. Exempelvis kan det vara församlingshem eller ekonomibyggnader.

- Våra solcellstak är ytterst diskreta och ser ut som vanliga plåttak. Det är också en viktig faktor för inte bara kulturmärkta byggnader utan även för alla fastighetsägare som vill ha vackra tak. Med Midsummers solpaneler blir den visuella påverkan på skyddade byggnader lägre, liksom även den materiella påverkan då våra modeller kan fästas på tak utan behov av penetrering av taken, säger Midsummers vd Eric Jaremalm i ett pressmeddelande.

Det svenska företaget äger hela kedjan från utveckling till installation.

- Vi har ända sedan vi grundades år 2004 bedrivit ett gediget hållbarhetsarbete genom hela värdekedjan och alla aspekter av vår verksamhet, vilket bland annat yttrar sig i att våra solceller av tunnfilm enbart har en tiondel så stor klimatpåverkan sett över en livscykel som traditionella solpaneler av kisel. Detta låga klimatavtryck blir allt viktigare för allt fler kunder, säger Eric Jaremalm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094