23948sdkhjf

Biltvätt på rekordtid – tre dagars byggtid på plats

Byggandet av en biltvätt tar normalt omkring tre månader. Med hjälp av modulbyggen kommer Wash World att minska byggtiden på plats till tre dagar, skriver de i ett pressmeddelande.

Det danska biltvättsföretaget Wash World har öppnat mer än 200 biltvättar i Danmark, Sverige, Norge och Tyskland. Tidigare har Wash World byggt biltvättshallar på traditionellt vis med byggarbetsplats, byggmaterial och personal i tre till fyra månader för att utrusta biltvätten med rätt utrustning och teknik. 

I ett pressmeddelande framgår nu att Wash World ett startat ett samarbete tillsammans med det danska företaget Ipart som är specialiserade på modulbyggen. Det innebär att Wash World kommer bygga nya biltvättshallar på tre dagar.

Modulerna byggs helt klara för montering i en av Iparts fabriker, transporteras och monteras sedan direkt på platsen. I framtiden är Wash Worlds plan att ha ett antal tvätthallar i lager.

Biltvättshallen kommer att kunna monteras ned, flyttas och återanvändas i framtiden, vilket är mer hållbart och ger flexibilitet.

– Att bygga med färdiga moduler har en rad fördelar för konstruktionens kvalitet och arbetsmiljön jämfört med traditionellt byggande. Ur byggsynpunkt är det mycket bättre att bygga inne i en fabrik istället för ute på en byggarbetsplats där väder och vind påverkar. Att bygga inomhus ökar både effektiviteten och kvaliteten. Dessutom tar metoden bort i stort sett alla byggljud, vilket brukar vara till stor glädje för grannarna, säger Ole Vadstrup, projektledare för Ipart.

Samarbetet är igång och från sommaren 2024 ska konceptet modulbyggda biltvättshallar sättas igång.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126