23948sdkhjf

Årets innovation 2024 – här är nomineringarna

Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond (SBUF) hyllar innovation inom byggsektorn genom att nominera framstående projekt till Årets innovation 2024. Tre projekt tävlar om utmärkelsen.

SBUF:s styrelse utser efter utskottens nomineringar ett projekt till vinnaren som presenteras den 18 april.

– Årets nomineringar går till projekt som är bra exempel på den forskning, utveckling och innovation som utvecklar byggbranschen. Projektämnena rör cirkulära tjänster för installatörer, kunskap om klimatförbättrad betong och mätmetoder för fukt. Resultaten ger stor branschnytta, går att använda, utveckla och implementera, säger Anneli Kouthoofd, vd för SBUF.

De nominerade till Årets innovation 2024 är:

Cirkulära tjänster som främjar återbruksmarknaden i installationsbranschen

Ansökande företag: Bravida

Projektledare: Johanna Andersson IVL Svenska Miljöinstitutet

Installationsbranschen behöver öka de cirkulära materialflödena för att skapa hållbara byggnader och installationer. Ett ökat återbruk i branschen kräver nya standarder och samarbeten med andra aktörer inom byggsektorn. Det visar handlingsplanen som presenteras i det här resultatet.

STAR – Temperatursprickdata för klimatförbättrad betong

Ansökande företag: Skanska Sverige AB

Projektledare: Hans Hedlund

I projektet presenteras de materialdata som branschen behöver för att möta framtiden. Här har AMA Anläggning 23 EBE.11 anpassat kraven för klimatförbättrad betong, avseende begränsning av risken för temperaturrelaterad sprickbildning.

RBK-metod för RF-mätning i golvavjämning

Ansökande organisation: Byggföretagen

Projektledare: Ted Rapp

RBK + GBR = sant!

Projekt ger en ny överenskommen mätmetod för fuktmätning av betong i byggprojekt. RBK-systemet har kompletterats och innefattar även en vidareutvecklad mätmetodik för RF-bestämning i golvavjämning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063