23948sdkhjf

Beijer anar en positiv trend

I en ny branschrapport ser Beijer byggmaterial tecken på att marknaden kan vända under 2024.

Det är fortfarande lågkonjunktur och de stora marknadsindikationerna är fortfarande negativa, men i sin nya branschrapport slår Beijer fast att det finns fler positiva signaler nu än i förra kvartalet.

Man tror att renoveringsmarknaden kan börja vända uppåt under andra halvan av 2024. Förra hösten kom regeringen med beskedet att rotavdraget höjs den 1 juli 2024, vilket är en stor del av den nyfunna optimismen.

– Ett förstärkt ROT-avdrag, en bottnad ränta, stabila energipriser och mönster som signalerar en kommande ökad aktivitet inom byggmarknaden – tillsammans med god tillgänglighet av entreprenörer, anser vi ger ett utmärkt läge för många, både privatpersoner, fastighetsägare och industri att starta upp tidigare inbromsade eller framskjutna projekt. Det är helt enkelt ett bra tillfälle att starta upp ett byggprojekt i nuvarande marknadssituation, säger kategori- och inköpsdirektör Peter Sjöström, Beijer Byggmaterial i ett pressmeddelande.

För nybyggnation och fastighetsinvesteringar ser det dock fortsatt tufft ut, vilket också gör att man förutspår att ROT-marknadens betydelse större de kommande åren.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078