23948sdkhjf

Nya chefer på Fojab

Från den 1 mars är Anders Eriksson Modin hållbarhetschef på arkitektbyrån Fojab. Petra Jenning, tidigare innovationsledare med starkt fokus på digitalisering, tar över rollen som utvecklingschef.

Fojab skriver i ett pressmeddelande att de genom dessa två utnämningar växlar upp sitt arbete och blir mer offensiva inom hållbarhet och digitalisering.

– När vi ser på framtiden är det två trender som vi med säkerhet vet kommer att påverka oss mycket. Hållbarhet får en allt större tyngd, inte minst genom nya regelverk. Och digitalisering, där den snabba AI-utvecklingen är något vi alla måste förhålla oss till, säger vd Daniel Nord i en kommentar.

Anders Eriksson Modin är arkitekt och har arbetat på Fojab sedan 2007. Bland annat leder han arbetsgruppen om hållbara material inom LFM30 (Lokal Färdplan Malmö 2030) och sitter i styrelsen för Solar Region Skåne. Han har arbetat mycket med frågan om hur mobilitet kan bli en del av den hållbara utvecklingen, och hur arkitekturen kan fungera som ett effektivt verktyg i klimatomställningen.

Den nya utvecklingschefen Petra Jenning är arkitekt och har arbetat på Fojab sedan 2012. De senaste åren har hon haft rollen som innovationsledare med ett starkt fokus på den digitala utvecklingen. Petra Jenning är flitigt anlitad i expertpaneler och samtal, inte minst kring AI. Petra sitter också i Svensk Byggplåts advisory board och är ledare för temaområdet ”Innovationer och nya tillämpningar” inom Smart Built Environment.

– Jag ser stora möjligheter för arkitekturen med den digitala utvecklingen, men också utmaningar som vi behöver hänga med i. Här ska Fojab vara med och påverka vart vi är på väg, säger Petra Jenning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078