23948sdkhjf

Byggstart för Varbergs nya stationshus

I Varberg har Jernhusen påbörjat uppförandet av det nya stationshuset. Stationshuset ingår i ett större projekt där tågkapaciteten i regionen förbättras genom Varbergstunneln och utveckling av området runt stationen.

Resandet till och från Varberg beräknas öka de kommande åren. Varbergs nya stationshus blir en del av att förstärka Varbergs roll i regionens utveckling och bidrar till att möta efterfrågan av resor längs med västkusten.

– Byggstarten är en viktig milstolpe för att skapa en modern och hållbar nod för resande som passerar västkusten. Vi ser verkligen fram emot att bidra till regionens tillväxt och skapa en framtidssäker station för kommande generationer, säger Freddie Bergkvist, regionchef på Jernhusen, i ett pressmeddelande.

Hållbarhet är en viktig del av utvecklingen och byggnadens utformning med trästomme, återbrukade material och solcellsanläggning på taket skapar förutsättningar för att minska klimatavtrycket. Det vågformade taket kommer att byggas i KL-trä.

Varbergs nya stationshus planeras att tas i drift i juli 2025.

Förberedelser för spårutbyggnaden och arbetet med de båda plattformarna är i full gång. Nu närmar sig också starten på arbetet med trappor, hissar och rulltrappor i stationsområdet.

Bergman & Höök har fått förtroendet bygga det nya stationshuset på uppdrag av Jernhusen i nära samarbete med Trafikverket och Varbergs kommun.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078