23948sdkhjf

Oscar Properties duckar konkurs

Fastighetsbolaget Oscar Properties har i sista stund betalat in ett miljonkrav och undgår därför konkurs, rapporterar Expressen.

Nyligen begärdes Oscar Properties i konkurs av fastighetsbolaget Dsam Sverige. Detta då bolagen hade en pågående fastighetsaffär, som Oscar Properties drog sig ur. Kravet löd på en miljon kronor plus ränta.

Daniel Özboyaci, vd för Dsam Sverige, har tidigare sagt till Expressen att det handlar om pengar som ska gå till mäklarna för affären som inte blev av.

Expressen rapporterar nu att Oscar Properties ska ha betalat in miljonkravet och att Dsam därför drar tillbaka sin konkursansökan. Beslutet kom endast en timme och tjugo minuter innan Stockholms tingsrätt skulle meddela beslut i konkursfrågan på måndagsförmiddagen.

Det akuta konkurshotet är därmed avvärjt, men det krisande bolaget tampas fortfarande med andra akuta problem.

Både den nytillträdde vd:n Carl Janglin och ekonomichefen Magnus Thimgren lämnar bolaget. Carl Janglin hade från början meddelat att han stannar kvar fram tills dess att bolaget hittat en ny vd, men han har trots det redan lämnat företaget, rapporterar Dagens Industri.

Konkursförvaltaren, rekonstruktören och advokaten Lars Söderqvist har som in av bolaget för att utarbeta en betalningsplan av bolagets skulder, skriver Expressen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062