23948sdkhjf

Fossilfritt stål gör skillnad i ombyggnadsprojekt

Castellum meddelar att de kommer använda fossilfritt stål i ett kanalsystem vid en hyresgästanpassning i Stockholm och därmed minska ombyggnationens klimatpåverkan.

Nyligen blev ventilationsbolaget Lindab först i världen med att leverera ventilationskanaler i fossilfritt stål. Castellum skriver i ett pressmeddelande att de köper en del av den exklusiva pilotleveransen till ett ombyggnadsprojekt.

I en ombyggnation kommer mellan 50 och 80 procent av klimatpåverkan från installationer, där ventilationssystem står för störst andel. Därför ligger ett stort fokus och ansvar på att använda
klimateffektiva metoder, produkter och material i till-, om- och nybyggnation för ett minskat
klimatavtryck, skriver Castellum.

Det fossilfria stålet kommer från SSAB och är framställt med hjälp av Hybrit-teknologin, där Lindab fått ta del av en pilotleverans.

I det aktuella projektet ska en fastighet belägen i Globen-området från 60-talet byggas om. När Castellum fick möjlighet att använda det fossilfria stålet i kanalsystemet fanns det ingenting att tveka på.

– Samarbetet med Lindab har gett oss en bättre inblick i hur vi som fastighetsägare och beställare kan göra än mer vid installationsprojekt och hur vi tillsammans kan minska klimatpåverkan, säger Björn Röber, Chef Förvaltningsprojekt på Castellum i region Stockholm, i en kommentar.

Även Lindabs vd, Ola Ringdahl, berättar om samarbetet.

– Vi kan som enda producent leverera ventilationssystem i fossilfritt stål och intresset har varit stort. Castellum har en tydlig vilja att minska sin klimatpåverkan och det är just genom den här typen av samarbeten som vi kan minska klimatpåverkan för både Lindab och våra kunder, samtidigt som vi skapar hälsosammare inomhusklimat.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093