23948sdkhjf

Nytt samarbete ska främja utvecklingen av hållbarhetsarbete

White Arkitekter och CarbonZero inleder ett samarbete för att utveckla enklare sätt att utföra hållbarhetsanalyser och för att kunna se klimatavtrycket i det som projekteras  i realtid.

De allra flesta byggprojekt har ambitiösa klimatmål och sektorns mål är att vara klimatneutral 2045.

CarbonZero äger plattformen Prodikt som samlar klimatdata på produktnivå. Nu inleder White arkitekter ett samarbete med företaget för öka möjligheterna att göra på ett enkelt sätt jämföra olika materialvals klimatavtryck.

–­ Genom samarbetet vill vi utveckla ett effektivare sätt att arbeta med klimatkalkyler i projektering. Prodikt förenklar vår process genom att vi tidigt i projekten får detaljerat underlag av klimatpåverkan av olika material, säger Anna Graaf, hållbarhetschef, White Arkitekter i ett pressmeddelande.

Tillsammans med White Arkitekter projekteringsmetodik ska man kunna utvärdera klimatavtrycket från olika gestaltningsalternativ och materialval.

– Med detta underlag kan vi tillsammans med våra uppdragsgivare fatta välinformerade beslut som grundar sig i projektets klimatmål, säger hon.

CarbonZero säger att det fördjupade samarbetet blir nästa steg i deras användarfokuserade produktutveckling.

– Partnerskapet ligger helt i linje med vår långsiktiga strategi att stötta byggprocessens samtliga aktörer, möjliggöra att hållbarhet och aktiva val blir en naturlig och kostnadseffektiv del av arbetsflödet, säger Rasmus Ekberg, vd och medgrundare av CarbonZero.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125