23948sdkhjf

Försäljningen av klimatförbättrad betong ökar

Thomas Betong har levererat sin klimatförbättrade betong sedan 2012 och efterfrågan har ökat sedan dess. Förra året stod den för 30 procent av försäljningen.

– Förra året var ett rekordår vad gäller försäljning av klimatförbättrad betong Thomagrön. Vi ser att vårt arbete i tidiga skeden ger resultat och att efterfrågan ökar. Under 2023 var faktiskt över 30 procent av all fabriksbetong vi levererade klimatförbättrad, säger Carina Edblad, vd Thomas Betong i ett pressmeddelande.

Företaget vill bidra till att branschen ska halvera sin klimatpåverkan till år 2030. Förra året gjorde man exempelvis investeringar i nya silor för att kunna erbjuda klimatförbättrad betong i alla sina fabriker.

– Användningen av klimatförbättrad betong är den största och absolut viktigaste åtgärden för att minska byggbranschens klimatpåverkan. Det är glädjande att se att kunder, beställare och föreskrivande led har förstått vikten av att använda den klimatförbättrade betongen. Tillsammans kan vi bidra till en mer hållbar framtid, säger hon.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.485