23948sdkhjf

Piteå kommun vill satsa

Uppemot 200 bostäder, hotell och kontor kan bli verklighet i området vid Nördfjärden i Piteå.

Ett planbesked ligger som ett ärende i samhällsbyggnadsnämndens möte på tisdag nästa vecka. Om det blir positivt öppnar det för att bygga hotell, kontor och uppemot 200 bostäder i området vid Nördfjärden i Piteå.

– Här har vi ett fantastiskt läge, med närheten till vattnet, rekreationsområden och centrum. Det finns fina förutsättningar för området att bli en utökning av centrala stan och en ny mötesplats för Piteås medborgare och besökare, säger Patric Lundström, kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Piteå kommun hoppas då kunna påbörja arbetet med en detaljplan för området som är ett populärt resmål både på sommarn och vintern. Kommunen hoppas kunna stärka området för både medborgare och besökare.

Området har länge lockat till sig intressenter som vill exploatera marken men hittills har inte arbetet kommit särskilt långt. Nu vill man inledningsvis planera en avgränsad del av området för att få processen att gå snabbare.

– Eftersom förutsättningarna för det inte varit utrett har inte kommunen kunnat ta en tydlig ställning till de förfrågningar som inkommit. Nu vill vi få till en tydlig plan för en del av Nördfjärden-området som har stor potential för spännande utvecklings- och användningsområden. Men först ska ärendet ha sin politiska gång i nämnden, säger Patric Lundström.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109