23948sdkhjf

Besqab och Aros Bostad går samman – här är nya koncernledningen

Aros Bostadsutveckling AB och Besqab AB avser att gå samman för att bilda en ny ledande bostadsutvecklare i Storstockholm och Uppsala. Nu har den tilltänkta koncernledningen för det nya bolaget presenterats.

Den 31 januari 2024 offentliggjorde Aros Bostad ett rekommenderat uppköpserbjudande till aktieägarna i Besqab.

15 mars 2024 meddelade Aros Bostad att bolaget fullföljer uppköpserbjudandet. Det nya bolaget ska heta Besqab AB.

Den tilltänkta koncernledningen som nu presenterats kommer att bestå av medlemmar från respektive bolags befintliga ledningsgrupper.

- Magnus Andersson, VD
- Daniel Bergström, CIO
- Hanna Bodbacka, hållbarhetschef
- Emmy Fredenklo, chefsjurist
- Anna Jepson, CFO
- David Johansson, COO
- David Lundgren, produktionschef
- Charlotte Roempke, HR-chef
- Anna Slåtteby, försäljnings- och marknadschef
- Andreas Wik, affärsutvecklingschef
- Anna Åkerlund, chef IR och kommunikation

– Vi är väldigt glada över det starka stödet för samgåendet och att anslutningsgraden i erbjudandet överskrider 96 procent. Med våra kombinerade styrkor inom affärsmässighet, hållbarhet och kundnöjdhet har vi mycket goda förutsättningar för att utveckla marknadens mest attraktiva boendemiljöer och bygga ett långsiktigt och lönsamt bolag. Jag är övertygad om att den koncernledning som vi presenterar i dag har den bredd, kompetens och erfarenhet som behövs för att ta positionen som en ledande bostadsutvecklare i Storstockholm och Uppsala, säger Magnus Andersson, vd Aros Bostad, i ett pressmeddelande.

Besqabs nuvarande vd Carola Laven och vice vd Fredrik Jonsson inte finns med i det nya bolagets ledning. Det är även klart att Carola Laven inte kommer att vara kvar inom bolaget framöver, skriver Fastighetsvärlden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063