23948sdkhjf

Moduljätte prisas och siktar mot ”grön” modul

Modulföretaget Expandia prisas för sitt arbete med att minimera modulernas klimatavtryck och för hur de påverkar både leverantörer och kunder i hållbar riktning.

Näringslivsgalan Guldstänk är Västerås största nätverksträff och firar i år 20 år. När galan hölls 14 mars fick modulföretaget Expandia hållbarhetspriset.

– Underbart, vi är både glada och stolta. Expandias affärsidé är cirkulär och arbetet för hållbarhet genomsyrar hela vår organisation. Vi bygger alla våra moduler i Sverige för att minska transporter och ha kontroll över produktionen. Dessutom byggs modulerna för att de ska återanvändas många gånger och vi jobbar hårt för att minska klimatpåverkan genom hela värdekedjan, säger Mathias Johansson, hållbarhetsansvarig på Expandia.

Expandia är ett familjeägt företag med cirka 22 000 moduler i sin flotta.

Motiveringen lyder: ”Årets Hållbarhetspris går till ett företag med ett starkt driv att påverka både leverantörer och kunder att vara omtänksamma med miljön. Företaget är en förebild inom hållbarhetens alla dimensioner med ett imponerande ekonomiskt resultat och genuint socialt engagemang. Affärsidén bygger på en fyrkantig produkt som är helt cirkulär.”

Mathias Johansson berättar att Expandia står inför spännande produktlanseringar, och att målet är en ”grön” modul:

– Vi utreder just nu ingående material vad gäller miljöpåverkan och livslängd. Det pågår en omställning av modulflottan till nya energieffektiva uppvärmningssystem, som kommer resultera i en sänkning av modulernas klimatavtryck. Utöver det försöker vi öka medvetenheten kring branschens cirkulära affärsmodell med moduler som tillverkas för att återanvändas igen och igen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.463