23948sdkhjf

Klimatförbättrad betong ny standard

Peabs dotterbolag Swerock satsar på att minska klimatavtrycken och gör in klimatförbättrade betong ECO-betong till standard.

Den klimatförbättrade betongen ECO-Betong blir ny standard inom hela Peabs svenska verksamhet, framgår i ett pressmeddelande.

– Vi vill leda branschens omställning. Det här är ett nödvändigt steg för att vi tillsammans ska kunna bli klimatneutrala 2045. Satsningen ligger helt i linje med Peabkoncernens övergripande hållbarhetsarbete, säger Stefan Axelsson, vd på Swerock i ett pressmeddelande.

Företaget satsar hårt och vill inom sex år ha halverat sin klimatpåverkan. Cementen, som utgör mindre än 15 procent av betongens volym, står för mer än 90 procent av betongens klimatavtryck.

– Det innebär att varje gram som kan bytas ut mot alternativa bindemedel gör skillnad. För att minska våra utsläpp är det därför naturligt att öka användandet av klimatförbättrad betong och erbjuda våra kunder en mer hållbar produkt, säger Stefan Axelsson.

ECO-betong finns i fyra olika steg och beroende på vilket alternativ man väljer kan det sänka koldioxidutsläppen med upp till 50 procent jämfört med traditionell betong.

– Detta är ett viktigt steg i rätt riktning för hela Peabkoncernen och något som bidrar till koncernens gemensamma klimatfärdplan. Att ECO-Betong nu blir standard hjälper oss att nå våra mål. Vi måste minimera klimatavtrycket på våra insatsvaror i alla våra byggprojekt, säger Stefan Danielsson på Peab, affärsområdeschef Bygg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093