23948sdkhjf

Regeringen vill avyttra statlig mark för bostäder

För att öka byggtakten tillsätter regeringen en samordnare med uppdraget att verka för avyttring av statlig mark för bostäder, skriver Regeringen.

Bristen på mark att bygga bostäder utgör ett stort hinder för att hålla byggtakten uppe och försvårar för nya aktörer att komma in på marknaden. det skriver Regeringen i ett pressmeddelande.

– Sverige ska ha en långsiktig och hållbar bostadspolitik för alla. Fler ska kunna förverkliga sina boendedrömmar och människor ska kunna flytta dit arbeten finns. Därför behöver det, över hela landet, byggas fler bostäder som möter människors behov och efterfrågan, säger infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson.

Nu tillsätts Ingrid Eiken som samordnare för att verka för avyttring av statlig mark. Uppdraget innefattar dels att undersöka i vilken mån man kan avyttra mark, men också vilka behov kommunerna har av marken.

Senast den 30 september ska samordnare lämna över en skriftlig delredovisning av uppdraget och vid samma tid 2025 en slutredovisning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078