23948sdkhjf

RO-Gruppen trotsar konjunkturen – etablerar sig i ny stad

Med siktet inställt på fortsatt expansion och ökad närvaro på den svenska byggmarknaden förstärker RO-Gruppen sin verksamhet med ännu ett affärsområde – RO-Gruppen Örebro.

RO-Gruppen, som för 2023 redovisar en omsättning på 1,7 miljarder, har som mål att rankas som ett av de tio största byggbolagen på den svenska marknaden, skriver de i ett pressmeddelande.

Nu satsar RO-Gruppen stort och trotsar rådande lågkonjunktur genom att etablera sig på ytterligare en marknad – Örebro. Ett fortsatt behov av bostäder, ett starkt och diversifierat näringsliv och strategiska fördelar genom stadens läge ligger till grund för beslutet.

– För att vi ska kunna fortsätta vår spännande tillväxtresa behöver vi bredda oss geografiskt. Vårt omfattande erbjudande i kombination med förväntningar om fortsatt tillväxt i och omkring Örebro gör att vi på RO-Gruppen nu etablerar vårt sjätte affärsområde säger Leif Ahlberg, vd på RO-Gruppen.

För att leda den nya satsningen har RO-gruppen rekryterat en lokalt förankrad trio med mångårig erfarenhet. De har rekryterat Pontus Nilsson och Adam Lennartsson till rollerna som affärsområdeschefer och Magnus Johansson till rollen som projektchef. 

De tre nyckelpersonerna har arbetat tillsammans i ledande befattningar på NCC i Örebro i flera år.

– Pontus, Adam och Magnus delar en djup förståelse för byggbranschen och den lokala marknaden i Örebro. Detta kombinerat med deras ledaregenskaper, stora driv och RO-Gruppens starka företagskultur kommer att sätta en ny standard för byggföretag i Örebro. Vi är väldigt glada över att de vill bli en del av RO-Gruppen, säger Daniel Paterson, chef affärsutveckling på RO-Gruppen.

Pontus Nilsson tillträdde sin roll 26 februari. Adam Lennartsson tillträder 25 mars och Magnus Johansson ansluter den 1 april.

RO-gruppen har sitt huvudkontor i Borås och sedan tidigare kontor i Alingsås, Göteborg, Helsingborg och Stockholm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141