23948sdkhjf

Peab renoverar kontor åt SSAB

SSAB:s Stora kontoret i Oxelösund ska byggas ut och renoveras. Nu står det klart att Peab får uppdraget värt 160 miljoner kronor.

Projektet som redan har startat kommer skapa arbetsplatser för 300 personer och en yta på 9 000 kvadratmeter.

– Det känns väldigt bra att vi fått uppdraget att renovera och bygga ut åt SSAB i Oxelösund. Vi har gedigen erfarenhet från liknande projekt och ser fram emot detta projekt med fin arkitektur, säger Nils Staffansson, regionchef på Peab i ett pressmeddelande.

SSAB har som mål att skapa en inspirerande arbetsplats för medarbetarna men man vill också ha ett så lågt klimatavtryck som möjligt. Därför har man valt att renovera istället för att bygga nytt. Utöver det kommer man också installera solceller på tak, hushålla dricksvatten och ha en lägre energiåtgång.

– Det kommer att bli en modern arbetsmiljö med aktivitetsbaserade arbetsplatser, som innebär att det finns olika typer av arbetsmiljöer beroende på vad man ska göra. Kontoret kommer att samla kompetens vilket möjliggör att vi kan stötta varandra i SSAB-familjen. Det ska vara inspirerande och roligt att åka till jobbet, säger Maria Lantz, HR-chef för SSAB i Oxelösund.

Projektet planeras vara klart våren 2025.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078