23948sdkhjf

Byggkollo inspirerar framtidens byggare

Nu öppnar ansökningen till årets byggkollo i Linköping, där barn får chansen att omsätta drömmar i verklig konstruktion.

På kollot kommer barnen bland annat pröva på att skruva, måla och snickra och till och med få bygga en egen lådbil.

- Vi förväntar oss att platserna till årets byggkollo fylls på snabbt. Många barn tycker det är väldigt roligt att få bygga lådbil, köra grävmaskin och hjullastare, säger Tobias Elf Svensson som jobbar med kompetensförsörjningsfrågor på Byggföretagen i Östergötland.

Ny sponsor för årets kollo är Beijer Byggmaterial.

- Vi arbetar långsiktigt för att attrahera fler till byggbranschen och säkra den viktiga kompetensen för framtiden. Det här är ett fantastiskt sätt att tidigt skapa intresse för hantverkaryrket och vi är väldigt glada över att få vara med och bidra till det, säger Håkan Wettermark, filialchef Beijer Byggmaterial Linköping.

Det här blir tredje året som byggkollo arrangeras i Linköping. I år finns totalt 60 platser, fördelade på två veckor. Byggkollot avslutas traditionsenligt med ett roligt lådbilsrace, där kollodeltagarna får testa vad de byggt under veckan.

Byggkollot leds av elever och personal från Bygg- och anläggningsprogrammet på Anders Ljungstedts gymnasium och byggarbetare från branschen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11