23948sdkhjf

Kristinehallen i Falun byggs om

Peab har fått uppdraget att bygga om Dalasinfoniettans konserthus i Falun. Kontraktssumman uppgår till 227 miljoner kronor.

När Nya Kristinehallen ska byggas är tanken att skapa en bättre konsertlokal anpassad för just klassisk musik. Man vill att det ska ge bättre förutsättningar för Dalasinfoniettans verksamhet.

– Som Falubo är jag stolt över att se Kristinehallen förvandlas till ett modernt och funktionellt konserthus. Detta projekt kommer att bidra till att lyfta Dalarna som en kulturell destination och göra länets rika musiktradition tillgängligt för en bredare publik, säger kommunalrådet Liza Lundberg i ett pressmeddelande.

Nu står det klart att Peab får uppdraget som uppgår till ett värde av 227 miljoner kronor.

– Det känns jättebra att vi på Peab fått förtroendet att bygga om Kristinehallen. För oss är det inspirerande att skapa något bra och viktigt för kulturen i Dalarna och att vi som samhällsbyggare bidrar till den lokala utvecklingen i Falun. Jag ser fram emot det här projektet med spännande, hållbara och genomtänkta lösningar, säger Fredrik Timan, regionchef på Peab.

Projektet startar i dagarna och beräknas stå färdigt under det första kvartalet 2027.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078