23948sdkhjf

Stockholms första byggkollo

I sommar får Stockholm sitt första byggkollo. Järfälla gymnasium arrangerar och ger unga möjligheten att väcka intresse för praktiska och kreativa yrken.

– Att kunna introducera barn till byggbranschen i en sådan här kontext är en fantastisk möjlighet. Det kommer vara spännande att se hur deras intresse väcks och hur de tar till sig kunskap genom att arbeta med händerna, säger Curt Sandgren, bygglärare på Järfälla gymnasium och en av de drivande bakom projektet.

Byggkollot är för barn i årskurs två till fyra som får möjlighet att utforska byggbranschen. Bland annat kommer de under veckan få möjligheten att bygga lådbilar.

Kollot genomförs i samarbete med Byggbranschens yrkesnämnd och Byggföretagen.

– Det är fantastiskt att få möjlighet att presentera och låta barn utforska byggbranschens spännande värld tillsammans med skolan. Samarbetet öppnar upp nya möjligheter att väcka intresse för praktiska och kreativa yrken redan i tidig ålder, säger Robin Sundberg från Byggbranschens yrkesnämnd och Byggföretagen.

Lokala företag går också in som sponsorer till kollot.

– Att väcka barnens intresse för teknik genom Byggkollo är ett bra exempel på hur skola och näringsliv kan samarbeta för att bidra till framtida kompetensförsörjning, säger Fredrik Persson, näringslivsstrateg, Järfälla kommun.

Kollot äger rum 13 till 19 juni och anmälan är öppen från 15 april till och med 8 maj och kostnaden för hela veckan är 150 kr. Platserna kommer att lottas ut vid fler anmälningar än tillgängliga platser.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111