23948sdkhjf

K2A vinner utmärkelse för andra gången

K2A Knaust & Andersson Fastigheter vinner för andra gången utmärkelsen Symbios som prisar svenska bolag som lyckas kombinera ansvarstagande med lönsamhet.

Det är fjärde året som utmärkelsen delas ut. K2A blir det första bolaget som tar hem priset för andra gången.

– Det är väldigt kul att få den här utmärkelsen på nytt. Ett starkt hållbarhetsarbete är grunden för vår verksamhet och vi har under det senaste året fått flera exempel på hur det stärker våra fastighetsvärden och därmed affären, säger Johan Knaust, vd på K2A.

Första gången de vann var 2022 och redan då lyftes betydelsen av bolagets hållbarhetsarbete fram.

– Vi konstaterade redan 2022 att K2A är ett bolag att hålla koll på för framtiden – inte minst tack vare att de är viktiga inspirationskällor i en stor och betydelsefull bransch, säger Per Högberg, Managing Partner på managementkonsultbolaget Cupole som delar ut utmärkelsen.

Förra året rankade GRESB, världens största benchmark för hållbarhet inom fastighetsbranschen, K2A som det näst bästa bolaget globalt, bland alla börsnoterade bostadsföretag. 

–Det är med andra ord tydligt att K2A ser på ansvarstagande som något som driver tillväxt,

Juryns motivering till K2A:s vinst lyder: ”Med ett outtröttligt fokus på hela värdekedjan fortsätter K2A att leda utvecklingen mot grönare boendeområden – en hållbar bostad i taget”.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079