23948sdkhjf

Serneke i nytt hållbarhetssamarbete

Det nya samarbetet med proptech-bolaget Plant ska  effektivisera och förenkla arbetet med att klimatberäkna och klimatoptimera byggprojekt. ”Detta är avgörande för att vi ska kunna nå våra uppsatta klimatmål”, säger Rasmus Strinsjö, klimatledare på Serneke Sverige.

– Det här samarbetet med Plant är en central del av vår strategi för hållbarhet och digitalisering. Genom att integrera Plants lösningar i våra processer tar vi ett stort kliv framåt i vår strävan att vara en ledare inom hållbar stadsutveckling och byggande, fortsätter Mikael Hultqvist, VD för Serneke Sverige AB.

Plant startades 2017 och erbjuder lösningar för att minska klimatpåverkan inom bygg- och fastighetsbranschen. Genom sin molnbaserade plattform som kombinerar BIM-modeller, maskininlärning och AI optimerar den byggprojekt och fastigheters klimatpåverkan.

– Det är en ära att Serneke har valt vår teknologi för att förverkliga sin vision om en mer hållbar byggbransch. Vårt samarbete är inte bara ett steg framåt för Serneke utan för hela sektorn, där vi tillsammans sätter nya standarder för miljöansvar och innovation, säger Peter Tunell, medgrundare och vd för Plant.

Avtalet gäller över tre år med en option att förlänga två år. Serneke hoppas att Plants beräkningslösningar ska omvandla ambition till handling.

– Med Plants verktyg kan vi göra detaljerade och exakta klimatberäkningar för varje projekt. Detta är avgörande för att vi ska kunna nå våra uppsatta klimatmål och för att säkerställa att våra byggprocesser är så miljövänliga som möjligt, säger Rasmus Strinsjö, klimatledare på Serneke.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095