23948sdkhjf

Byggstart i höst för 219 lägenheter i Skellefteå

NCC har tecknat avtal med kommunal bostadsbolaget Skebo om att bygga 219 lägenheter i Skellefteå.

Lägenheterna kommer vara i varierande storlek i punkthus, lamellhus och radhus. Alla 219 lägenheter kommer vara hyresrätter.

– Behovet av nybyggda hyresrätter i centrala lägen är fortsatt stort i Skellefteå. Att vi snart kan addera nya lägenheter i ett centralt läge känns riktigt bra och det blir ett av de största projekten i Skebos historia. Vi ser fram emot att sätta spaden i marken, säger Helena Markgren, vd Skebo i ett pressmeddelande.

Husen byggs i Anderstorp som ligger på den södra sidan av Skellefteälven och är ännu en signal som visar att det satsas i kommunen. Tidigare i år blev det klart att man lånar 800 miljoner från Europeiska investeringsbanken och så sent som två veckor sedan meddelade man att man bygger bostäder, specifikt för nyinflyttad arbetskraft.

– Skellefteå är just nu en av Sveriges snabbast växande stad och behovet av nya bostäder är påtagligt. Vi har sedan tidigare genomfört flera lyckade byggprojekt på uppdrag av Skebo. Med de nya hyresrätterna på Anderstorpsgården får NCC fortsätta bidra till att öka bostadsutbudet i staden, säger Niklas Sparw, affärsområdeschef, NCC Building Sverige.

Affären är värd omkring 320 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094