23948sdkhjf

Nytt storprojekt i Stockholm

Obos och Resona planerar för 190 lägenheter i Aspudden.

Precis intill tunnelbanan i Aspudden i Stockholm ska det byggas två kvarter med omkring 190 lägenheter. Planerna på kvarteren har funnits under flera år och Resona har tillsammans med The Other Group (TOG) drivit fram detaljplanen för området.

Nu köper Obos TOG:s halva av projektet och kommer tillsammans med Resona driva projektet.

– Det är fantastiskt roligt att vi får möjlighet att utveckla Aspudden tillsammans med Resona. Redan idag är det ett attraktivt område med småstadskaraktär, närhet till såväl bad som restauranger och Stockholms centrum. Nu kommer vi dessutom bidra med nyproducerade bostäder i varierade storlekar. Här kommer både singelhushåll och barnfamiljer att trivas, säger Sofia Ljungdahl, vd OBOS Nya Hem i ett pressmeddelande.

Detaljplanen blev nyligen antagen av kommunfullmäktige i Stockholms stad och redan innan den vinner laga kraft påbörjas en intensivare del av arbetet. Produktionsstart är planerat till 2026.

– Vi är glada över att få ta ett stort steg med staden och OBOS. Tillsammans är vi med och utvecklar Aspudden och ser till att fler stockholmare får bo bra nära kollektivtrafik, grönområden och service, säger Elin Andersen, Projektutvecklingschef på Resona.

Att en gammal ek som finns på platsen bevaras är en symbol för att projektet kommer utföras med hållbarhet i bakhuvudet. Det nya kvarteren ska erbjuda moderna och bekväma boende med låg klimatpåverkan.

– Vi arbetar hårt för att kvarteret Sothönan inte bara ska möta, utan överträffa de högt ställda förväntningarna som förtätning av staden innebär. Vi har höga ambitioner för arkitektur, hållbarhet, livskvalitet och samhällsnytta, och vill på så sätt skapa värde för hela stadsdelens invånare säger Elin Andersen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079