23948sdkhjf

Positiv vändning för Moelven

Moelven Byggmodul AB ser ökad efterfrågan och drar tillbaka varsel.

Moelven Byggmodul AB ser ökad efterfrågan och drar därmed tillbaka pågående varsel och planerar för ökad produktion.
– Med de affärer vi nu fått in räknar vi med att botten är nådd, nu siktar vi framåt, säger Henrik Asp, vd Moelven Byggmodul AB.

Medarbetarna inom Moelven Byggmodul AB fick under tisdagsförmiddagen information om att pågående varsel dragits tillbaka.

– Det känns jättekul att vi kunnat ta det här steget och att vi nu kan behålla våra kompetenta och duktiga medarbetare. Senaste året har varit tufft, men vi ser nu en ökad aktivitet i marknaden vilket gör att vi planerar för ökad produktionstakt, säger Asp. Det finns fortfarande osäkerhet på marknaden, men vi väljer att ta det här steget och drar tillbaka pågående varsel.

Det tillbakadragna varslet gäller de knappt 50 personer som fortfarande är i tjänst. Detta är framför allt produktionsmedarbetare i Säffle, men även tjänstemän i Småland och Värmland. Efter detta besked ligger inga varsel kvar i Moelven Byggmodul AB.

En bidragande faktor till att man nu kan behålla samtliga medarbetare är att Moelven Byggmodul AB nyligen tecknat flera större kontrakt. Bland annat ett hotellprojekt i Halland och ett bostadsprojekt i Stockholm. Det tillsammans med flera mindre kontrakt och en ökad efterfrågan på hyrmoduler gör att man nu har andra förutsättningar än det senaste året.

– För att klara efterfrågan behöver vi planera för en ökad produktionstakt och säkra kapacitet inom projektering, säger Asp.

Även om flera kontrakt är signerade är vissa av dessa villkorade med bygglov och finansiering, tillägger Asp.

– I vår bransch skriver vi oftast kontrakt med vissa villkor. Exempelvis att kunden får sina bygglov godkända och även sin finansiering för projekten. I dessa fall har vi stora förhoppningar att det sker inom kort, och vi varken vill eller kan vänta med att dra tillbaka pågående varsel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062