23948sdkhjf

Byggföretagen släpper ny skrift om byggprocessen

Byggföretagen har lanserat en ny skrift som enkelt och pedagogiskt förklarar alla steg i byggprocessen, från idé till färdig byggnad.

– Skriften är en genomgång av stegen som tar ett projekt från idé, genom planskede och genomförande, hela vägen fram till färdig byggnad. Den vänder sig till alla involverade och är ännu en del i Byggföretagens arbete för en högre och jämnare byggtakt, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd för Byggföretagen.

Många aktörer, med olika incitament och kopplingar till varandra, är involverade i en byggprocess. Utöver byggherre, kommun och stat finns regionala aktörer kopplat till exempelvis kollektivtrafik. Därtill kommer bland annat miljöorganisationer med möjlighet att överklaga byggandet och allmänheten som har rätt att ha synpunkter.

– Rätt beslut måste fattas i rätt tid utifrån rätt förutsättningar. Lyckade projekt kännetecknas av att berörda parter börjar samarbeta tidigt. Långa ledtider försvårar bostadsbyggande och är ett hinder för tillväxt, säger Anna Broman, näringspolitisk expert, Byggföretagen.

Processen: Ett hus blir till – från idé till färdig byggnad är framtagen av Byggföretagen efter en förlaga producerad av Stockholms Byggmästareförening.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062