23948sdkhjf

NCC bygger simhall i Vanda

NCC har tecknat avtal om en ny simhall i Vanda, norr om Heslingfors. Simhallen är en del av en större satsning på en ny idrottsanläggning i staden som heter Elmo Sport Park. Ordervärdet för simhallen uppgår till cirka 460 miljoner kronor.

Simhallen ska bli en av de största simhallarna i Finland och är det första projektet som byggs i idrottsanläggningen Elmo Sport Park. Simhallen blir cirka 9 400 kvadratmeter stor och kommer att få sju olika bassänger; en 50-meters bassäng med 10 simbanor, terapibassäng, undervisningsbassäng, hoppbassäng, plaskbassäng, barnbassäng och en kallbassäng. I uppdraget ingår även att bygga ett gym och en träningssal. 

Byggnationen inleds sommaren 2024 och projektet förväntas vara färdigställt 2026.

− Simhallar är krävande våtrumsentreprenader och med vår gedigna erfarenhet kommer vi bygga en anläggning som både passar stadens ekonomi, får en lång livslängd och en effektiv drift över tid, säger Catarina Molén-Runnäs, affärsområdeschef NCC Building Nordics.

Simhallen planeras för att bli energieffektiv. På byggnadens tak installeras solpaneler och värmen från pool- och duschvattnet kommer att återanvändas. En del av byggnaden kommer också att få så kallade gröna tak.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.188