23948sdkhjf

Nytt logistikcenter i Jönköping

Mestergruppen, med varumärkena XL-Bygg, Bolist, Happy Homes och Colorama, bygger ett nytt modernt logistikcenter i Jönköping.

Det nya logistikcentret kommer att ha en total yta om drygt 18.000 kvadratmeter och förväntas vara klar för drift i första halvan av 2025.Logistikcentrat byggs i samarbete med Nowaste Logistics.

– Vi fortsätter att stärka vår konkurrenskraft på marknaden. Vi bygger nu en logistikanläggning som kommer att skapa kapacitet för nuvarande och framtida verksamheter och förvärv, säger Johan Augustsson vd Mestergruppen Sverige.

Det nya logistikcentret får miljöcertifieringen "Breeam Excellent" och fokus ligger bland annat på att reducera de totala utsläppen.

– I det nya moderna logistikcentret skapar vi en ännu bättre effektivitet samtidigt som vi till våra medlemmar skapar en högre servicegrad och en kostnadseffektivare drift där vi bland annat kan skapa mer kompletta leveranser genom att erbjuda våra medlemmar fler leverantörer på en leverans och därmed minska våra utsläpp betydligt, säger Kristian Reistadbakken, Varuförsörjningsdirektör Mestergruppen. Denna investering skapar en mer hållbar varuförsörjning ur flera perspektiv, där bland annat solcellerna på byggnaden hjälper till att minska våra avtryck.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063