23948sdkhjf

TL Bygg först ut i Stockholm Wood City

När det första kvarteret ska byggas i Stockholm Wood City är det TL Bygg som har fått Atrium Ljungbergs förtroende. Avtalet avser uppförandet av 80 bostadsrätter i tre byggnader.

Det uppmärksammade stadsutvecklingsprojektet Stockholm Wood City innefattar bland annat kontor, butiker och omkring 2 000 bostäder – och allt ska byggas i trä. Nu står det alltså klart att TL Bygg ska bygga det första kvarteret.

– Vi är oerhört stolta över att vara en del av detta banbrytande projekt. Stockholm Wood City representerar en ny era för hållbart byggande och en fantastisk möjlighet för oss att visa vår kompetens och engagemang för hållbara byggprojekt, säger Johan Edlund, vd på TL Bygg.

TL Bygg har redan en närvaro i området och trots att Kvarter 7 är det första kvarteret i Stockholm Wood City så har sedan tidigare byggt tre kvarter i området.

– Vi ser fram emot att fortsätta bidra till Nobelbergets utveckling och inte minst att få vara med och förverkliga visionen om Stockholm Wood City, säger han.

Angela Berg är affärsområdeschef för projekt på Atrium Ljungberg. Hon berättar att hållbarhetsmålen i projektet är väldigt högt uppsatta – bland annat att man ska vara klimatneutrala 2030.

– Med så ambitiösa mål räcker det inte att göra saker i marginalen, då måste man ta stora steg. Stockholm Wood City markerar en ny era för hållbar arkitektur och stadsutveckling och det känns så klart väldigt bra att ha TL Bygg med på den här resan, säger hon.

Projektet startade under det första kvartalet i år och inflyttning påbörjas i slutet på 2025.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078