23948sdkhjf

Första spadtaget för nytt bostadsområde

I förra veckan togs det första spadtaget för ett nytt hållbarhetsprofilerat bostadsområde med 275 lägenheter i Tyresö utanför Stockholm.

Scandinavian Property Group, SPG, är beställare och Obos är totalentreprenör för byggandet av de 275 nya lägenheterna som kommer ha mellan ett och fyra rum. Byggnaderna kommer uppföras i trä, en del i Obos hållbarhetssatsning.

– Det är en stor glädje att påbörja detta viktiga projekt som inte bara tillför nya bostäder till Tyresö, utan också sätter miljön i fokus, säger Obos vd Joakim Henriksson.

De åtta huskropparna med upp till sex våningar ska också certifieras med Miljöbyggnad Guld.

– Genom att bygga i trä och certifiera bostäderna med Miljöbyggnad Guld, strävar vi efter att skapa hållbara och hälsosamma boendemiljöer för framtida generationer, säger han.

Hållbarhetsarbetet har även varit en viktig faktor för SPG.

– Vi är mycket stolta över vårt samarbete med OBOS i detta ambitiösa projekt. Att bygga med Miljöbyggnad Guld-certifiering och i trä är helt i linje med vår vision om hållbart boende. Tyresö är en fantastisk kommun och vi ser fram emot att bidra till dess utveckling, säger Simon Sjöbom, utvecklingschef på SPG.

Projektet förväntas vara färdigställt under hösten 2026.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078