23948sdkhjf

Peab stärker samarbete med LKAB

Det fördjupade samarbetet innebär bland annat avsiktsförklaringar för stora industriprojekt.

Peab är sedan tidigare en strategisk partner till LKAB. Nu fördjupas alltså samarbetet där det bland annat ingår en avsiktsförklaring om en utförandeentreprenad av LKAB:s planerade vätgasanläggning.

– Vi är stolta över att, som strategisk partner till LKAB, spela en viktig roll i den utvecklingen. Peab har lång erfarenhet av stora industriprojekt i regionen där vi byggt allt ifrån fabriker till logistikanläggningar och större hamnar, säger Jesper Göransson, vd och koncernchef på Peab.

I avsiktsförklaringen ingår även en logistikanläggning i Luleå Hamn. Tidsplaner och kostnader är inte fastställda men inom ramen för samarbetet ska bolagen planera för ett framgångsrikt genomförande, både vad gäller kostnader men även för miljö och människor.

Peab har en lång historia i området och trots att det under perioder har varit tuffare så vill man nu skörda frukten.

– Tittar vi bakåt ett antal år så är det tydligt att under tuffa perioder så har många andra valt att lägga ner egna verksamheter i norr, men vi har alltid valt att stanna kvar. Det är jag väldigt nöjd med idag. Tack vare att vi vågat hålla ut så har vi kvar kompetenta, lokala medarbetare i våra projekt vilket garanterar djupa kunskaper och starkt engagemang i regionen, säger Jesper Göransson.

För LKAB har det varit viktigt att knyta till sig partners med kompetens, kapacitet och erfarenhet av den här typen av projekt.

− Genom att samarbeta tätt från början kan Peab bidra med expertis i hela planeringen och också bygga strukturkapital, arbeta med kunskapsåterföring mellan projekt och ta ett helhetsansvar för dessa stora byggprojekt. Det är också viktigt för oss med en partner som kan driva säkra och funktionella projekt och som delar våra värderingar, säger Jan Moström, vd och koncernchef LKAB.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11